Milašinović: Martijeva "ugroženost" od Srba je podvala zapadnih službi

Radomir Milašinović
Izvor: Printscreen

Nekadašnji dekan Fakulteta za bezbednost Radomir Milašinović kaže za Kosovo onlajn da tvrdnje, da je život izvestioca Saveta Evrope za zločine OVK Dika Martija ugrožen od strane "određenih krugova srpskih službi", predstavljaju smišljenu podvalu zapadnih službi. 

"Siguran sam da je u pitanju smišljena podvala zapadnih službi, u saradnji sa kosovskim Albancima. Srbija, a samim tim i srpske službe, imaju razloge da zaštite Martija, a ne da mu prete, kako se podmeće", izjavio je Milašinović.

Naime, švajcarski mediji su juče objavili intervju sa Dikom Martijem u kojem je on izjavio da je pod visokom policijskom zaštitom od decembra 2020. godine.  On je tom  prilikom izjavio da mu je rečeno da pretnja smrću "izgleda dolazi iz određenih krugova srpskih obaveštajnih službi" koje su, kako navodi, tražile od plaćenih ubica iz podzemlja da ga likvidiraju kako bi "bacili krivicu na Albance sa Kosova". 

Ove tvrdnje je demantovala Bezbednosna informativna agencija koja je uputila pismo Federalnoj obaveštajnoj službi Švajcarske (FIS) u kojem najoštrije osuđuje i demantuje maliciozne tvrdnje o uključenosti srpskih bezbednosnih službi u planiranje bilo čijeg ubistva.