Milatović: Promovisaćemo poziciju Crne Gore kada je u pitanju međunarodna politika

Jakov Milatović u Minhenu
Izvor: Kosovo Online

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji da mu je tokom susreta sa brojnim svetskim liderima veoma važno da promoviše kredibilno članstvo Crne Gore u Nato savezu.

"Učešće Crne Gore na jubilarnoj 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji je veoma važno. Ovde sam na poziv predsedavajućeg ambasadora Hojzgena. Imaću i danas i sutra brojne susrete, sa predsednicima Češće, Letonije i Estonije, sa generalnim sekretarom Natoa gospodinom Jensom Stoltenbergom, sa ministrom spoljnih poslova Republike Turske, sa gospodinom Lajčakom, sa gospodinom Fičom - specijalnim izaslanikom Britanije za Zapadni Balkan, sa brojnim američkim senatorima i poslanicima Bundestaga", naglasio je Milatović. 

Dodaje da su svi ti sastanci jedna jako dobra prilika da dodatno istakne kredibilno članstvo Crne Gore u okviru Nato saveza. 

"To je posebno važno sada u kontekstu jedne jako izazovne geopolitičke situacije. Isto tako, želimo da objasnimo kandidaturu Crne Gore za nestalnu članicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih Nacija i da dodatno promovišemo poziciju Crne Gore kada je u pitanju međunarodna politika, a takođe i međunarodna bezbednosna politika", rekao je predsednik Crne Gore.