Milo Đukanović 18. i 19. maja prvi put u zvaničnoj poseti Kosovu

Milo Đukanović
Izvor: PV portal

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović boraviće 18. i 19. maja u dvodnevnoj zvaničnoj prvoj poseti Kosovu u svojstvu predsednika Crne Gore, prenosi Gazeta ekspres.

Đukanović će se tokom prvog dana posete, 18. maja, sastati sa kosovskom predsednicom Vjosom Osmani,  premijerom Aljbinom Kurtijem i predsednikom Skupštine Gljaukom Konjufcom.

Crnogorski pedsednik Đukanović je još sredinom marta najavio posetu Kosovu i rekao je da  je ta poseta "doprinos međudržavnom razumevanju i jačanju tradicije dobrih crnogorsko-albanskih odnosa".

"Gde god da smo se sreli i sastali (sa liderima Kosova) na mnogim mestima, rekao bih da je to bio izuzetno primeran odnos. Uveren sam da ćemo kao lideri obe zemlje doprineti što boljem poverenju između naših zemalja i da ćemo nastaviti ovu praksu i tradiciju“,izjavio je tom prilikom Đukanović u intervjuu za KTV.

Na pitanje o odnosima sa predsednikom Osmani i premijerom Kurtijem, Đukanović je rekao da su izuzetno dobri.

"Odnos je dobar, veoma dobar. Svuda gde smo se sreli i razgovarali u mnogim zemljama, rekao bih da je to odnos za primer“, kazao je on.

Posetu Kosovu najavio je i novi premijer Crne Gore  Dritan Abazović.

"Ja to vidim kao nedostatak i ja sam kriv jer je bilo poziva, ali takva je bila dinamika rada u prethodnoj vladi da moja zvanična poseta nije realizovana.Sada ću kao premijer doći sa velikim zadovoljstvom“, izjavio je Abazović za Kljan Kosova.