Ministar Ljiburn Aljiu u Beogradu potpisao sporazume o železnici

Ljiburn Aljiu.jpg
Izvor: Ekonomia Online

Kosovski ministar infrastrukture Ljiburn Aljiu nalazi se u poseti Beogradu na skupu posvećenom regionalnoj železnici, prenosi Ekonomija onlajn.

Aljiu je u srpskoj prestonici potpisao sporazume sa ministrima pet zemalja Zapadnog Balkana u vezi povezivanja regiona železnicom.

Kako se navodi, na skupu su učestvovali komesar za proširenje EU Oliver Varheljii i premijerka Srbije Ana Bernabić.

Ekonomija onlajn dodaje da Vlada Kosova nije unapred nagovestila posetu kosovskog ministra Beogradu.

Ističe se i da je ovo jedna od retkih poseta nekog kosovskog zvaničnika srpskoj prestonici.

Deklaracija je potpisana u okviru Železničkog samita Zapadnog Balkana 2021.

Na potpisivanju deklaracije istaknuto je da je cilj da se železnica vrati na "pravi kolosek" na Zapadni Balkan, odnosno da bude održiva, zelena i da poveže region, ali i region i Evropu.

"Ova godina je proglašena evropskom godinom železnice i baš kao da smo to znali, ove godine završavamo najrevolucionarniji železnički projekat u srpskoj istoriji. Za nas neće samo ova godina biti godina železnica, već i svaka naredna. Povezivanje železnica u Evropi i stvaranje jedinstvenog železničkog prostora je veoma zahtevan, ali istovremeno i veoma značajan zadatak svih nas. Upravo je ovaj samit pokazatelj da postoji želja i spremnost za povezivanjem, ali i veliki potencijal u širenju i jačanju dalje saradnje", rekao je ministar Tomislav Momirović.

"Zapadnobalkanski železnički samit 2021" koji je okupio državne, regionalne i evropske zvaničnike, kao i stručnjake iz oblasti železničkog saobraćaja, otvoren je danas u Beogradu.

mara
13. Septembar 2021.
Au sta li ce Haradinaj na ovo da kaze on uvek ima pametno izlaganje u vezi svega pa i u vezi ovog,od kada je pokrenuto pitanje arhiva OVK Haradinaj se uopste ne oglasava ni niko od brace,kao da nije tu ili ga to ne zanima.Haradinaj javi se da znamo da si ziv brinemo gde si.P.S mozes i preko facebook.
Mili
13. Septembar 2021.
Nije valjda Ministar Republike Kosova posetio Beograd???
mrko
13. Septembar 2021.
normalno ministar republiku kosova merkel rekao pozovite RKS ministar to svi znamo