Ministarstvo odbrane izdvaja 2.6 miliona evra za prevoz pripadnika KBS

KBS
Izvor: Gazeta Express

Ministarstvo odbrane Kosova izdvojiće blizu tri miliona evra za transport pripadnika KBS do kasarne u kojoj rade, a za to će biti zadužen privatni prevoznik iz Uroševca koji je pobedio na tenderu, piše Dukađini.

Ministarstvo odbrane je ovog meseca potpisalo ugovor vredan 2,6 miliona evra za transport pripadnika KBS do šest kasarni u gradovima Kosova.

Ugovor je podeljen na tri dela, po gradovima.

Prema rečima nekadašnjih pripadnika KBS, Ministarstvo bi taj novac moglo da uloži u logistiku KBS, a ne u privatnu kompaniju.

"Pripadnici KSB su u prošlosti putovali autobusima i minibusevima Kosovskih snaga bezbednosti, koje je održavala logistika KBS, jedno vreme, a kasnije su ovo održavanje počeli da obavljaju mehaničari koji nisu upoznali strukturu KBS, kroz razne tendere. To je način na koji su do sada transportovani, ali je bilo mnogo poteškoća i naravno nekoliko puta u medijima se pominjalo gde su viđeni pripadnici KBS kako se kreću civilnim, privatnim autobusima, čak i kako pokušavaju da poprave vozila svojim novcem", rekao je bivši pripadnik KBS Hisen Gecaj.

Dodao je da je trošenje tako velikog iznosa pogrešno jer bi, prema njegovim rečima, tim novcem mogao da bude ojačan sektor logistike u KBS.