Molićaj: Najštetnija opcija za Kosovo bila bi povratak Kurtija na vlast

Dardan Molićaj
Izvor: Klan Kosova

Albanski političar Dardan Molićaj rekao je da su Demokratski savez Kosova i Ibrahim Rugova doprineli slobodi na Kosovu, ali po njemu oni nisu doneli istinsku slobodu, prenosi Gazeta Ekspres.

"Napori Rugove i DSK do 1995. godine za mene su regresivni, mislim da je doprineo slobodi i oslobađanju zemlje, ali stvarno oslobođenje su doneli Adem Jašari i Adem Demaći, jer mir nije doneo slobodu, već rat“, rekao je Molićaj.

On je istakao da je, po njegovom mišljenju, predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti jedini lider koji ima jasne autoritarne tendencije.

"Ako se Aljbin vrati na vlast, to će biti najopasnije i najštetnije što je Kosovo ikada imalo u političkom smislu“, rekao je on.

Prema Molićaju, Hašim Tači je osoba koja ima vrednost samo kada se pomene deo rata, jer je, kako je naveo, Tačijev politički rad neiskren.

Rad lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je po mišljenju Molićaja remetilački  jer je, kako kaže, na Kosovu pravio greške i političku štetu, dodajući da poštuje Haradinaja iz rata.

Za lidera Socijaldemokratske partije Fatmira Ljimaj kaže da je harizmatičan, ali ideološki nejasan i prema Molićaju, on se ne razlikuje od DPK-a, stoga ne razume zašto nije deo ove stranke.

Za Molićaja vrednost nema ni Bedžet Pacoli kojeg vidi samo kao tendenciju bogatih ljudi da postanu deo politike.

Lider DSK – a Isa Mustafa je, po mišljenju Molićaja lukav i to je, kako je rekao, osoba koja ima veliku odgovornost za svoju prošlost, dodajući da i za njega nema poštovanja.