Molićaj: Opozicija će srušiti Kurtijevu vladu uz pomoć međunarodne zajednice

Dardan Molićaj.jpg
Izvor: Kosovo online

Predsednik Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj rekao je da opozicione stranke DPK, DSK i ABK očekuju da premijer Kosova Aljbin Kurti neće sklopiti sporazum sa Srbijom, te da će na taj način one, uz pomoć međunarodnog faktora, srušiti aktuelnu vlast i sami formirati Vladu, prenosi Ekonomija onlajn.

Molićaj je istakao da je Kurtijeva vlada obmanula narod time što nije najavila da će u okviru sporazuma sa Srbijom formirati Zajednicu srpskih opština.

"Tri stranke su se jednoglasno kladile da Aljbin Kurti neće sklopiti sporazum, a oni će zajedno sa međunarodnim faktorom svrgnuti Kurtija i sami postati vlada. Naša vlast nas je lagala i obmanula. Oni su rekli da će iz procesa dijaloga Kosovo dobiti priznanje od pet zemalja. Iz Vlade nam nisu rekli da će sporazumom koji sklapaju formirati Zajednicu, a da ćemo mi dobiti liberalizaciju viza", kazao je Molićaj.

On kaže da se na osnovu dosadašnjeg delovanja vlade stiče utisak da opozicije na Kosovu nema, jer je manjina prihvatila okvire većine.

Molićaj je ocenio da je 2023. godina dijaloga i da su sve ostale teme sporedne.

"Rekao sam da se ne slažem sa tim, jer nema koristi za Kosovo, nema priznanja od pet zemalja", istakao je Molićaj.