MSP Kosova: Petkoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo zbog govora mržnje

slika
Izvor: Facebook

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore poručilo je da je današnja zabrana ulaska na Kosovo direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkovića usledila jer je Petković “ tokom poslednje tri posete otvoreno koristio govor mržnje, što je kulminiralo na svečanom polaganju kamena temeljca takozvanog 'univerziteta' u Severnoj Mitrovici", prenosi Kosovo pres.

Iz ovog ministarstva navode da je Petković, koji je i glavni pregovarač srpske strane u dijalogu sa Kosovom “garantovao da će njegove posete Kosovu biti organizovane i da će izbegavati u potpunosti provokacije i eventualne izjave koje podstiču na mržnju”.

“Nasuprot preuzetoj obavezi i opredeljenju da će se uzdržati od provokativnih i izjava koje podstiču mržnju, on je u poslednje tri posete otvoreno koristio mržnju i huškački jezik, što je kulminiralo u poslednjoj poseti Severnoj Mitrovici. Štaviše, on nije najavio ovu aktivnost kod kosovske strane ”, kaže se u odgovoru MSP.

Oni dodaju da je zabrana ulaska važila samo za direktora Kancelarije Petra Petkovića, dok je ostatku delegacije koja je trebala da provede dva dana na Kosovu, bio omogućen boravak.

Ja
03. Septembar 2021.
Kosovo je srbija ako niste znali!!!!
Lubarda
04. Septembar 2021.
Pa zašto traži dozvolu ako je Kosovo Srbija?
Miodrag iz 6
03. Septembar 2021.
Za vas je govor mržnje podsećanje na vaše zločine. Ćutanje na zločine pidstiče osvetu a pidsećanje traži vašu akciju za koju očigledno niste spremni.