Musljiu: Mihalji je instrument kojim Kurti proširuje diktaturu u institucijama Kosova

Ganimete Musliu
Izvor: Gazeta Express

Poslanica Demokratske partije Kosova Ganimete Musljiu kaže da je Koordinatorka komiteta u Pokretu Samoopredeljenje Dejona Mihalji instrument kojim premijer Aljbin Kurti proširuje diktaturu u institucijama Kosova.

Ona je u intervjuu za Telegrafi rekla da Mihalji drži pod kontrolom sve poslanike vladajuće stranke Samoopredeljenje.

"Dejona Mihalji radi za Aljbina Kurtija. Ne znam od koga i kako se to plaća, ali od vlade i države Kosovo sigurno. Aljbin Kurti joj je dao ovu nadležnost. Ona je ta koja sve poslanike pokreta Samoopredeljenje drži pod kontrolom”, rekla je Musljiu.

Dodala je da poslanici Samoopredeljenja od Mihalji dobijaju zadatak za šta treba da se glasa, a za šta ne. To ne znači da je ovo njen stav, ovo je stav Aljbina Kurtija”, kaže Musljiu.

Najavila je da će u septembru biti pokrenuta istraga protiv Mihalji, o njenim aktivnostima, počev od dobijanja državljanstva.

Što se tiče mogućnosti održavanja opštih izbora u septembru, Musljiu kaže da građani, a ne samo opozicija, traže tako nešto.

"Traže oni koji se svakodnevno suočavaju s pritiscima, nepravdama, ucenama i lošom administracijom Aljbina Kurtija. Danas svako koga sretnete, bilo da je to pekar, taksista, konobar traži izbor. Glavno pitanje je 'kuda ide ova vlada'”, kaže ona.