Musljiu-Šoši: Odbijanjem sastanka u Briselu Bisljimi vređa saveznike

Ariana Musljiu-Šoši
Izvor: Klan Kosova

Poslanica Demokratske partije Kosova Arijana Musljiu-Šoši reagovala je na izjavu zamenika premijera Kosova Besnika Bisljimija da je odbio poziv na sastanak povodom odluke CBK o ukidanju dinara u Briselu i istakla da on tim postupkom vređa saveznike Kosova, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Evropsku uniju i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Musljiu -Šoši je ocenila da Bisljimi nije kredibilan da bude na poziciji glavnog pregovarača u dijalogu izmešu Kosova i Srbije, kao i da pitanje dinara ne bi bilo tema sednice Saveta bezbednosti UN da je "unutrašnje pitanje Kosova".

"Bisljimi nije kredibilan da bude glavni pregovarač. Problem koji imamo je u tome što ova osoba neprekidno daje izjave koje iznenađuju čak gospodina Kurtija, ako je tema dinara interna stvar, zašto Kurti ide sa gospođom Gervalom u Savet bezbednosti. Zašto je bilo potrebno da se tamo razgovara o unutrašnjim pitanjima Kosova", ukazala je Musljiu-Šoši za Dukađini.

Naglasila je da je Bisljimi uvredio saveznike Kosova, uključujući Sjedinjene Američke Države, Nemačku, Evropsku uniju i Ujedinjeno Kraljevstvo.

"Ako on kao glavni pregovarač izjavi da je svaka država, svaki naš saveznik loš za nas, onda propadamo kao država. Sa kime da vodimo spoljnu politiku. Nalazimo se u trenutku kada nam Amerika prvi put zamera, a to mnogo znači. Oni su sada zabrinuti šta se dešava našoj zemlji", kazala je poslanica DPK.