Mustafa napade na Hotija nazvao političkim kanibalizmom

Avdulah
Izvor: Koha ditore

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa nazvao je napad poslanice Mimoze Kusari-Ljilje na kosovskog premijera Avdulaha Hotija političkim kanibalizmom, prenosi Koha.

Kusari-Ljilja je, uz želju za brzim oporavkom od koronavirusa, Hotija optužila da ne poštuje protokole i ugrožava svoje saradnike, našta je predsednik kosovske vlade odgovorio da je uradio sve po protokolu i da je testiran u nedelju popodne.

„Osnovno ljudsko obrazovanje koje smo gajili u svojim porodicama je uvažavati bolesne, pomagati im i ohrabriti ili ih ostavite na miru u svojim nevoljama. Ustati ujutro i pretiti premijeru, jer vas je virus uhvatio dan ranije, politički je kanibalizam, ekstremni idiotizam koji prevazilazi sve ljudske norme. Da li tako obrazujemo decu", upitao je Mustafa.

Kusari-Ljilja koja je predsednica Alternative i koja je deo poslaničkog kluba Samoopredeljenja u Skupštini Kosova, poželela je Hotiju brz oporavak, ali ga je kritikovala zato što, prema njenom mišljenju, nije poštovao protokol jer je izašao na teren, iako je bio testiran.