Mustafa: Odluke DSK su u najboljem interesu Kosova

Isa Mustafa
Izvor: © Kosovo Online

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa ocenio je večeras da su odluke te stranke u najboljem interesu Kosova, uputivši poziv na oprez u borbi protiv koronavirusa.

“Odluke DSK su, kao i uvek, u najboljem interesu DSK, njegovog dostojanstva, u korist Kosova i u funkciji održavanja odnosa Kosova sa našim američkim partnerima i sa zemljama EU”, poručio je Mustafa.

On je ocenio da se u medijima, posebno na društvenim mrežama, odvija orkestrirana kampanja protiv DSK i njegovih lidera.

Ne želimo da opterećujemo građane Kosova u ovom trenutku kada smo svi suočeni sa neprijateljem svog zdravlja i života, mi ne odgovaramo istom merom na napade koji su uskmereni na DSK.

“Isus Hristos bi rekao oprosti Gospode ne znaju šta rade. Ibrahim Rugova bi svakako dodao – ne bavite se njima, mladi su, ima vremena da sazreju”, naveo je Mustafa u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Istakao je da će DSK kao i uvek, zadržati nivo korektne komunikacije sa građanima i političkim protivnicima.

“Ne zato što nismo sposobniji od onih koji nas napadaju. Već zato što smo uvereni da na taj način doprinosimo jedinstvu nacije i toleranciji koju nastojimo da gajimo. Molim svoje saradnike iz DSК da ostanu umereni u svojim javnim nastupima, u medijima ili putem društvenih medija i da doprinesu boljem upravljanju situacijom u kojoj se nalazimo”, naveo je Mustafa.

On je pozvao sve predstavnike DSК u centralnim i lokalnim institucijama, bez obzira na poteškoće sa kojima se suočavaju, da odgovore na zadatak i služe svim građanima, bez obzira na poreklo.

“U nadi da ćemo se razumeti, verujem da se slažemo da u ovoj situaciji moramo održati jedinstvo DSК i sprečiti programe protiv DSК i protiv interesa Кosova… Moramo održati i negovati posebne odnose Kosova sa SAD i drugim kosovskim saveznicima”, istakao je Mustafa.

Lider DSK je naglasio da je ova stranka oduvek znala da štiti sebe i Kosovo od štetnih planova.

“Кosovo je sigurno samo kad je DSК snažno i vodi ga. Sa svojim dobrim ljudima i dokazanim prijateljima…Sa vašom posvećenošću, DSК će takođe prevazići ovu oluju i pomoći Кosovu da postane imun na virus poremećaja i razbije svoju izolaciju od sveta”, zaključio je Mustafa.