Mustafa: Rezultati lokalnih izbora pokazali pravo stanje stvari

Isa Mustafa.jpg
Izvor: lajmi.net

Bivši predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa je ocenio da rezultati jučerašnjih lokalnih izbora na Kosovu pokazuju pravi položaj vladajuće koalicije, Pokreta Samoopredeljenje i liste Gukso, prenosi Ljajmi.

"Jučerašnji rezultat je pokazao pravo stanje stvari, pokazali su koliko loše stoje Samoopredeljenje i onošto je ostalo od liste Gukso koja se praktično utopila u Kurtijevu stranku. Ovaj rezultat je brzi razbio priču o narodnom referendumu, kako su februarske izbore nazvali Kurti i Osmani. Pokazalo se da su te izbore dobili zbog ispiranja mozga biračima i obmana uz moćnu propagandu iz dijaspore, ali i unutar samog Kosova, a ne da su ih dobili zasluženo", rekao je Mustafa.

Istakao je da su Demokratska stranka Kosova, DPK i ABK dobro prošle u prvom krugu lokalnih izbora i izrazio je nadu da njegova stranka može odneti pobedu u nekim opštinama u drugom krugu.

"DSK ima stvarne šanse da osvoji Prištinu i Podujevo, kao i opštine u kojima je već bio na vlasti", rekao je Mustafa.

Po njegovom mišljenju, DPK je postigao impresivan rezultat u Južnoj Mitrovici, ocenivši da je kandidat Demokratske partije Kosova u toj opštini Bedri Hamza, dobar izbor za građane.

Govoreći rezultatima ABK na lokalnim izborima, Mustafa smatra da su oni stabilni.

"Sada je sve u dobroj volji političkih lidera da ostvare saradnju u drugom krugu, ali i birača. To je takođe pitanje političke bliskosti, očekivanja i interesa onih koji izađu da glasaju u drugom krugu", smatra Mustafa.

Bivši lider DSK rekao je da ta očekivanja građana bi trebalo uravnotežiti sa interesom međustranačke saradnje i budućih koalicija, i dodao da su ga rezultati lokalnih izbora snažno uverili da će i u drugom krugu građani racionalno glasati.