Mustafa: ZSO obaveza Kosova koja ne može da se izbegne

Isa Mustafa
Izvor: Koha ditore

Bivši premijer Isa Mustafa izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, prenosi Koha.

Mustafa je dodao je da nema mnogo alternativa, i podsetio da je sporazum o ZSO ratifikovala i Skupština Kosova.

"Kosovo ima dva izbora: da sazove Skupštinu i ukine ili poništi Zakon o potvrđivanju sporazuma, sa dvotrećinskom većinom glasova, tj. više od 80 glasova i onda ne bismo imali zakonsku obavezu da to uradimo. Ili da primenimo sporazum“, rekao je Mustafa u emisiji "Desku" na KTV.

Mustafa je u istoj emisiji  govorio i o aktuelnoj vlasti i rezultatima DSK na vanrednim i lokalnim izborima i razlozima koji su doveli do pada i uspona te stranke.

Izjavio je da je pogrešio što je Agima Veljiua pozvao da sa mesta gradonačelnika Podujeva dođe da preuzme dužnost ministra unutrašnjih poslova u vladi Aljbina Kurtija.

"Sve to nije trebalo da bude, Veljiu je dao veliki doprinos Podujevu. Tamo je više puta pobeđivao na izborima. Bio je zamenik predsednika DSK. Osnivač je DSK. Duže vreme je vođena veoma žestoka kampanja protiv njega, kao i protiv protiv mene, ali smatram da bi opštinu Podujevo dobili da se on nije povukao", rekao je Mustafa.