Načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Popović čestitao Dan državnosti Srbije

Srdjan Popović
Izvor: Radio Kim

Načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Popović čestitao je građanima Srbije, a posebno Srbima na Kosovu i Metohiji, Dan državnosti Republike Srbije i veliki pravoslavni praznik Sretenje sa porukom da je ovaj dan jedan od najvažnijih u srpskoj istoriji, prenosi RTV Gračanica.

Dan državnosti Republike Srbije, kako je naveo, najvažniji je datum u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije. 

“Na današnji dan sa velikim ponosom se prisećamo dana kada je davne 1804. godine počelo naše oslobođenje od turske vlasti u Prvom sprskom ustanku, ali isto tako i 1835. godine kada je u Kragujevcu izdat prvi srpski Ustav. Na današnji dan slavimo našu bogatu istoriju, ali istovremeno sa ponosom ističemo da smo potomci hrabrih i slobodarskih predaka“, rekao je on.

Posebne čestitke Popović je uputio građanima na teritoriji Kosovskog upravnog okruga, srpskom narodu i institucijama na Kosovu i Metohiji uz poruku "da ostanemo jedinstveni i složni u očuvanju sopstvenog identiteta, da odolimo teškim izazovima sa kojima se suočavamo i na taj način sačuvamo srpsku tradiciju, istoriju i kulturu".

"To je naša obaveza prema slavnim precima, ali i podstrek da svakodnevno radimo i napredujemo kako bi budućim naraštajima osigurali opstanak i ostanak na vekovnim ognjištima, ali i mirnu i bolju budućnost“, kaže se u saopštenju.