Nagavci pozdravila odluku o prekidu štrajka prosvetnih radnika

Arberie Nagavci
Izvor: Reporteri

Ministarka prosvete Arberie Nagavci pozdarvila je odluku Ujedinjenog sindikata obrazovanja o obustavi štrajka, i dodala da će novim Nacrtom zakona prosvetni radnici dobiti najveći koeficijent do sada.

Nagavci je na Fejsbuku istakla da opštinske uprave za obrazovanje moraju da preduzmu sve mere kako bi u ponedeljak sve bilo spremno za početak nastave.

"Pozivamo roditelje, nastavnike i rukovodioce škola na pojačanu saradnju. Moramo biti jedinstveni u vršenju plemenite misije vaspitanja naše dece", istakla je Nagavci.

Nagavci je najavila da će od ponedeljka biti formirana radna grupa koja će raditi na promeni školskog kalendara.

"Nastavićemo posete u opštinama i školama da saslušamo i odgovorimo na svaku zabrinutost i ideju učenika, nastavnika, roditelja i direktora škola. Izgubljen mesec je veliki gubitak, pa bi rad i zalaganje svih nas da poboljšamo ove gubitke trebalo da bude još veći", poručila je Nagavci.

Ministarka je dodala da će nastaviti da vodi računa o unapređenju uslova rada u vrtićima i školama, pružajući jednake mogućnosti za učenike i studente.

"Podrška prosvetnih radnika unapređenju nastave, saradnja sa zajednicom obrazovnih institucija, roditeljima učenika i zajedničko zalaganje za unapređenje rezultata u obrazovanju, za bezbedne škole i prijateljsko okruženje. U tom pravcu smo već preduzeli niz konkretnih akcija i tu nećemo stati", dodala je ona.

Nagavci je napomenula da su u novom Nacrtu zakona o platama prosvetni radnici prvi put dostojanstveno tretirani i imaće najveći koeficijent u odnosu na ranije.

Ministarka Nagavci je pozvala sve nastavnike da daju svoj doprinos komentarima i sugestijama, kako bi imali najbolji Nacrt zakona o platama.