Nehamer: Austrija se zalaže za pridruživanje država Zapadnog Balkana Evropskoj uniji

Karl Nehamer
Izvor: Večernje novosti

Austrijski kancelar Karl Nehamer izjavio je u Beogradu da su Austrija, Mađarska i Srbija osnovale partnerstvo kada je reč o borbi protiv nelegalnih migranata i organizovanog kriminala, prenose Novosti. 

Nehamer je najpre zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na gostoprimstvu i saradnji

Austrijski kancelar je istakao da su pojedinačne države EU sada primorane da pronalaze nove vidove saradnje van onih koji već postoje u EU, jer ono što Evropa trenutno primenjuje nije dovoljno. 

"Želim da zahvalim Srbiji i Vučiću na tome što se založio da azilanstki turizam bude okončan. Vučić je ozbiljno shvatio brige Austrije, nije ostavio Austriju na cedili, i to je zaista veoma važno i meni kao kancelaru i Austrijancima", naveo je Nehamer. 

Austrijski kancelar je rekao da se Austrija zalaže za to da se države Zapadnog Balkana pridruže Evropskoj uniji, jer postoje mnogi izazovi koji se najbolje mogu prevazići kada zajedno sarađujemo. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je domaćin trilateralnog sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom u Beogradu.