Novi udarac za Hotija, Pacolijevi poslanici prelaze u opoziciju

Alijansa za budućnost Kosova
Izvor: Wikipedia

Predstavnik Alijanse za novo Kosovo Fatmir Matoši najavio je da će ova stranka promeniti pristup prema Hotijevoj vladi, jer kaže da uprkos činjenici da su podržali mnoge zakone i da su prethodne dve vlade podržane od ove stranke, ANK uopšte nije bila deo svega toga, prenosi Gazeta Ekspres.

"Svesni smo da to nije imalo dobar efekat na naše biračko telo, ali bila je naša volja da podržimo vlade naše zemlje“, ocenio je Matoši.

Prema rečima Matošija ovi ustupci nisu cenjeni.

"U svim slučajevima, našu podršku nisu cenili drugi, stoga će se ANK od sada ponašati u skladu sa svojim političkim stavom. Koordinisaćemo i sarađivati sa opozicionim strankama“, poručio je Matoši.

Na vladajućim strankama je da obezbede dovoljnu većinu za donošenje zakona u parlamentu. Uključujući Zakon o ekonomskom oporavku i Zakon o budžetskim aproprijacijama za 2021.

Umesto da televizijske studije angažuju u debatama o temama povezanim sa ličnim interesima lidera i visokih političkih zvaničnika, koalicione stranke bi se trebale usredsrediti na sprovođenje svog vladajućeg programa.