Osmani: Kada su propali politika i diplomatija, džudisti su bili najbolji ambasadori Kosova

Vjosa Osmani primila džudiste
Izvor: Kosovapress

Novoizabrana predesednica Kosova Vjosa Osmani održala je prvi zvanični sastanak sa šampionskim timom džudista sa Kosova i izrazila uveravanje da njihovi uspesi neće izostati ni u budućnosti, prenosi Kosovo pres.

Osmani je rekla da su džudisti koji su Kosovu doneli mnogo medalja iz različitih zemalja sveta, najbolji ambasadori Kosova i da je zato neophodno da se ulaže u sportiste.

"Za mene je bilo veoma važno da kao novoizabrana predsednica države održim prvi sastanak sa onima koji su bili najbolji i najuspešniji ambasadori naše države u vreme kada su propali i politika i diplomatija. Majljinda, Nora, Distria i drugi džudisti su nam, zajedno sa trenerima doneli mnoge radosti, ali pre svega počasti za našu zemlju, podigli su zastavu Republike Kosova i predstavljali svoju zemlju na najbolji mogući način čak i u zemljama koje nisu priznale Kosovo", rekla je Osmani.

Ona je rekla da je zato pomoć insitucija sportistima, prevashodno džudistima, neophodna.

"Uverena sam da njihovi uspesi neće izostati, ali neophodno je da država stoji uz njih, da ih podrži na najbolji mogući način, a pre svega da vidimo kako se naša zastava viori i zlatnija preko njihovi uzastopnih uspeha", rekla je Osmani.

Višestruka šampionka u džudou Majljinda Keljmendi požele je kosovskoj predsednici puno uspeha u radu i dodala da se nada da će Osmani biti tamo gde je potrebna ljudima.

"Nadam se da ću biti na Olimpijskim igrama, zajedno sa još pet takmičara i uverena sam da ćemo osvojiti bar jednu ili dve medalje i da ćete biti deo našeg uspeha", rekla je Keljmendi.