Osmani na Bledu na radnom doručku sa kolegama iz regiona o integraciji u EU

Radni doručak na Bledu
Izvor: Facebook

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani saopštio je da je prisustvovao radnom doručku koji je na marginama Bledskog strateškog foruma organizovala slovenačka ministarka spoljnih poslova Tanja Fajon, a u fokusu razgovora, kako je istakao, bile su evropske integracije zemalja regiona kao strateško opredeljenje i spoljnopolitički cilj.

Osmani je na Fejsbuku napisao da su radnom doručku prisustvovali ministri spoljnih poslova Kosova Donika Gervala-Švarc, Bosne i Hercegovine Elmedina Konaković, Hrvatske Gordan Grlić Radman, zamenica ministra spoljnih poslova Albanije Megi Fino, kao i specijalni predstavnici za Zapadni Balkan, iz Slovenije Ažej Frangeš, Norveške Arne Sanes Bjornštat, Velike Britanije Stjuart Pič i Austrije Johanes Aigner.

"U fokusu: Evropske integracije zemalja regiona kao strateško opredeljenje i spoljnopolitički cilj. Pored jasnog vremenskog okvira za buduće proširenje Unije, koncept ubrzane integracije regiona pre pristupanja doneće veću predvidljivost, stabilnost i ojačati kredibilitet politike proširenja", naveo je Osmani.