Osmani: Očekujemo da će EU ostati verna vrednostima vladavine prava koje zastupa

vjosa osmani
Izvor: reporteri

Kosovska predsednica Vjosa Osmani oglasila se na Fejsbuku povodom situacije na severu.

Osmani kaže da je danas sprovedena policijska akcija protiv krijumčarenja i da se to ne može nazvati "akcijom na severu" jer je akcija sprovedena u različitim delovima Kosova.

"Borba protiv organizovanog kriminala je beskompromisna i o njoj se ne može pregovarati. Pregovarati i praviti kompromis s kriminalcima znači postati jedan od njih. Stoga se današnja akcija kosovske policije i carine, koje su ovlastile pravosudne institucije, ne može nazvati 'akcijom na severu', jer je to bila akcija u različitim delovima Kosova, protiv osoba različite nacionalnosti, te da je zajednički imenilac šverc i organizovani kriminal", napisala je Osmani.

Osmani kaže da su Albanci i Srbi bili udruženi u organizovanom kriminalu.

"Neki Albanci na jugu i neki Srbi na severu, te ljudi drugih nacionalnosti, često uz pomoć određenih političara, godinama su organizovali šverc. Svako ko to pokuša predstaviti drugačije, pristalica je kriminalnih grupa, protiv kojih se EU bori dve decenije. Sada kada je ova borba protiv kriminala stvarna, beskompromisna i o kojoj se ne može pregovarati, očekujemo da će EU ostati privržena vrednostima vladavine prava koje zastupa", napisala je Osmani. 

 

Miodrag iz Peći
13. Oktobar 2021.
Tako je govorio Hitler o "Kristallnacht" ili "Carskoj kristalnoj noći" i nažalost i Evropa i čitav svet su bili nemi pismatrači.