Osmani sa Klarkom: Vaša priča o Kosovu mora se čuti širom sveta

Osmani i Klark
Izvor: Kosovo Online

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastala se sa penzionisanim američkim generalom Veslijem Klarkom, koji je bio komandant NATO snaga u Evropi u periodu od 1997. do 2000. godine.

"Vi simbolizujete odlučnost demokratskog sveta da brani ljudske živote, živote koji su bili ugroženi samo zato što su pripadali nekoj drugoj nacionalnosti", rekla je predsednica Osmani.

Prema njenim rečima, general Klark uživa večitu zahvalnosti naroda Kosova.

„Nikada neće biti dovoljno da ponovimo našu zahvalnost za ono što ste učinili za Kosovo u najtežim trenucima njegove istorije. Vaša priča o Kosovu mora se čuti širom sveta“, rekla je Osmani.

S druge strane, general Klark izrazio je zadovoljstvo što se vraća na Kosovo, gde ga uvek srdačno dočekaju.

„Ova zemlja je stvorena zahvaljujući vašem buntovnom duhu i upornosti građana ove zemlje da steknu slobodu“, rekao je general Klark.

Ponovio je spremnost da nastavi da podržava Kosovo kao i do sada.

grk
07. Jul 2021.
A generale kad ce te da se suocite sa pravdom za pocinjene zlocine tokom bombardovanja Srbije.Srpski generali su se dobrovoljno predali Hagu i osudjeni na visoke kazne zatvora jer su branili svoju teritoriju koju ste vi bombardovali 78 dana uz puno civilnih zrtava i infrastukturnog razaranja.Zalosno je to sto ste vi slobodni i setate po svetu a snosite veliku odgovornost za pocinjene zlocine nad civilima.O kakvom buntu vi pricate unistavate legalno izabrane demokratske vlade po svetu.Jadna ste vi demokratska zemlja.
Miodrag iz Peći
10. Jul 2021.
A gde su Srbi sa KiM da demonstriraju protiv Klarka?