Klark: Impresivno je gledati kako je Kosovo napravilo progres ka demokratiji i slobodi

Vesli Klark
Izvor: Kosovo Online

Nekadašnji glavnokomandujući NATO snaga general Vesli Klark, čije će ime, po rečima ministra odbrane Armenda Mehaja, nositi škola za oficirske kadrove KBS, obratio se medijima nakon posete Ministarstvu odbrane, uz zahvalnost na toploj dobrodošlici.

Klark je, nakon sastanka sa Mehajem, izjavio da je veoma impresioniran napretkom koji je ostvaren na Kosovu.

"Želim da se zhavalim na toploj dobrodošlici, impresivno je gledati Kosovo kako je napredovalo iz godine u godinu, napravilo je progres ka demokratiji i slobodi. Nadam se da će uslediti i ekonosmki razvoj za slobodan narod Kosova. Radujem se poseti ostalim institucija i mogućnosti da pomognem", rekao je Klark.

Mehaj: Škola oficira Kosovskih bezbednosnih snaga nosiće ime generala Klarka

Ministar odbrane Armend Mehaj poželeo je u ime Vlade Kosova dobrodošlicu generalu Klarku.

"General Klark je cenjena ličnost na Kosovu koju će pamtiti generacije i istorija albanskog naroda. U ive Vlade Kosova želim dobrodošlicu generalu", rekao je Mehaj.

On je izjavio da je Klarka informisao o dostignćima Kosova i dodao da su prioriteti ministarstva na čijem je čelu integracije u NATO alijansu i slanje kosovskih trupa u međunarodne misije.

"Informisao sam ga o tome da su KBS postigle velike rezultate i da se razvijaju u moderne snage. Primarni cilj KBS je intengracija u NATO  i delovanje izvan zemlju u cilju osiguranja mira i bezbednosti u svetu", rekao je Mehaj.

Mehaj je istakao da će u čast generala Klarka škola oficira Kosovskih bezbednosnih snaga dobiti naziv "Univerzitetski studijski centar Vesli Klark".

"Imao sam čast da podelim sa generalom planove kosovske vlade u vezi ministarstva i Kosovskih bezbednosnih snaga. U čast generala danas ćemo našu oficirsku školu, studijski centar nazvati njegovim imenom - Vesli Klark. General Klark imao ključnu i odlučujuću ulogu u oslobodjenju Kosova i ostvarenju naše slobode. Ovo je najmanje što možemo učiniti u njegovu čast", rekao je Mehaj.

Inače, Vesli Klark je vodio NATO operacije tokom bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine, u znak zahvalnosti na doprinosu "oslobođenja", kosovske vlasti odlučile da dve ulice, u Prištini i Peći nose njegovo ime.

Rudi
07. Jul 2021.
Willkommen Generell im Repoblika Kosova
Mara
07. Jul 2021.
Willkommen hahaha
Oni
07. Jul 2021.
Bravo Wesley Clark
Mara
07. Jul 2021.
Predpostavljam da ce redovni profesor Univerzitetske skole oficira biti Ramus Haradinaj ili Ljimaj i ostali profesori UCK
Oprem dobro
07. Jul 2021.
Doso Aga po harac,,,e moji Albanci,,previse ste naivni,,,,,