Osmani sa Svečljom i Hodžom o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Osmani i Svečlja
Izvor: Kancelarija predsednice Kosova

Kosovska predsednica Vjosa Osmani razgovarala je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom i generalnim direktorom Kosovske policije Gazmendom Hodžom o bezbednosnoj situaciji, i istakla da Kosovo ostaje posvećeno očuvanju mira i bezbednosti.

Kako je saopšteno iz Kabineta kosovske predsednice, tema sastanka bila je bezbednosna situacija i aktuelna dešavanja, sa posebnim naglaskom na događaj u Banjskoj prošle nedelje.

Takođe, na sastanku je bilo reči i o radu kosovskih bezbednosnih institucija, kao i koordinaciji sa saveznicima i međunarodnom bezbednosnom prisustvu na Kosovu.

"Osmani je zahvalila na profesionalnom radu, kao i zalaganju Kosovske policije za očuvanje mira na severu Kosova. Ona je još jednom izrazila veliko priznanje za rad kosovskom policajcu Afrimu Bunjaku, koji je poginuo za vreme incidenata u Banjskoj", navodi se u saopštenju.

Osmani je istakla da Kosovo ostaje posvećeno miru i bezbednosti na Kosovu i u regionu.

"Kosovske institucije će delovati u bliskom partnerstvu sa našim saveznicima u odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta Kosova pred destabilizujućim akcijama Srbije protiv Kosovo", navodi se u saopštenju.