Pacoli: Pitanje ZSO ne može negativno da utiče na odnose Kosova sa SAD

Fitore Pacoli
Izvor: Ekonomia Online

Poslanica Pokreta Samoopredeljenje, ujedno i član skupštinskog odbora za spoljne poslove, Fitore Pacoli-Daljipi, kaže za Kosovo pres da su Ustav i Ahtisarijev plan dobra osnova za ljudska prava i da manjinama daje preuveličana prava, prenosi Reporetri.

„Ustav Republike Kosovo priznaje Kosovo kao multietničku državu i ne dozvoljava formiranje takvih monoetničkih udruženja. Zato smatramo da su Ustav, Ahtisarijev plan dobra osnova za ljudska prava, oni nude preuveličana prava za prava manjina, tako da nema razloga da se formira ili predlaže novi plan za ZSO“, rekla je Pacoli.

Pacoli ističe da pitanje ZSO ne može negativno da utiče na odnose Kosova sa SAD.

„Ovo ne šteti odnosima Kosova sa Sjedinjenim Američkim Državama. SAD su demokratija, kao i Kosovo. Odluke se donose većinom u Skupštini Kosova i u Vladi. Istovremeno, blisko sarađujemo sa SAD, pokazujemo im šta su naši interesi, zašto nisu imali Udruženje i koji su razlozi, zašto ne treba žuriti, da odlažemo nešto što dodatno šteti procesu integraciju manjina, razvoju Kosova i produbljivanje demokratije u zemlji“, dodala je Pacoli.