Palmer i Lajčak danas pred medijima o rezultatima razgovora sa kosovskim političkim liderima

metju palmer i miroslav lajčak
Izvor: Reporteri

Američki pomoćnik državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, nakon jučerašnjih sastanaka sa visokim kosovskim zvaničnicima i liderima opozicije, održaće zajedničku konferenciju za medije danas u 10.45 časova u kancelariji Evropske unije na Kosovu, prenosi Reporteri.

Očekuje se da će Palmer i Lajčak objaviti sadžaj i rezultat razgovora koje su obavili sa akterima kosovske političke scene i dati svoju poruku u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Planirano je da se Palmer i Lajčak danas sastanu i sa predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu.

Dijalog Beograda i Prištine bio je ključna tema tokom jučerašnjih sastanaka koje su Palmer i Lajčak održali sa kosovskim zvaničnicima i liderima opozicije, predsednikom DPK Enverom Hodžajem i liderom DSK Ljumirom Abdidžikom.

Pomoćnik američkog državnog sekretara Metju Palmer je nakon jučerašnje posete Američkoj privrednoj komori na Kosovu izjavio da je sveobuhvatan sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije ključan za privlačenje stranih investicija i stvaranje novih radnih mesta na Kosovu i u regionu.