Palmer: Kosovo mora da ima argumente pre podnošenja tužbe za genocid protiv Srbije

ek
Izvor: Ekonomia online

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evroaziju Metju Palmer poručio je da najava kosovskog premijera Aljbina Kurtija o pripremi tužbe protiv Srbije za genocid ne pomaže dijalogu koji se vodi između Kosova i Srbije, prenosi Reporteri.

Palmer je istakao da bi obe strane trebalo da se usredrede na budućnost, a ne na prošlost.

„Mislim da takav pristup neće doprineti rešavanju problema između Srbije i Kosova. Želimo da se stranke više usredsrede na budućnost, a ne na prošlost, ne samo na pitanje Srbije i Kosova, već i na ceo region. Važno je naći zajednički jezik sa Srbijom o budućnosti Kosova, postići normalne odnose i pronaći način za napredak. Ako Kosovo želi da ide na sud, to je njegovo suvereno pravo, ali mi želimo da se oni obavežu na dijalog i postignu normalne odnose sa Srbijom“, rekao je Palmer za RTV21.

On je naglasio da bi Kosovo trebalo da ima argumente pre podnošenja tužbe za genocid protiv Srbije.

„Moraju da imaju argumente pre podnošenja tužbe. To je komplikovano. Želimo da Kosovo i Srbija kroz dijalog uz pomoć EU krenu napred i stvore mogućnosti za normalnije odnose“, rekao je Palmer.

nona
05. Jul 2021.
nema buducnost bez proslost kako da zaboravimo toliko masakre silovanje ubistvo deca palenje kuce prodavnice komplet carsije sve oteranje milion coveka iz svoje kuce sve to da zaboravimo e ajt nema problema aaa nikad ne ti ali bog ce da vrati ovi varvarima veka 21 ne zaboravimo lako
Miodrag iz Peći
05. Jul 2021.
Tek kada se završki suđenje Specijalnog Suda za Ratne Zločine OVK u periodu od 09.06.1999.god do 31.12.2000.god. i kada se osudi OVK kao zločinačka organizacija koja je vršila svirepa ubistva pre svih svojih političkih protivnika tek onda možete da govorite o tuđoj krivici. Uostalom srpskom predsednku, geneneralštabu, vojnicima i kompldtnom runovodztvu je već suđeno u Hagu u specijalnom sudu za ratne zločine pri UN i donete su presude i svi su osim Pavkovića odslužili svoje. Činjenica je da zločin genocidni nad Srbima još traje jer se niko od 250.000 Srba i Roma nije vratio za ove 23. godine a oni koji pikušaju da se vrate doživljavaju neviđenu torturu.
PR
05. Jul 2021.
Veruj da niste ništa dobili koliko ste zaslužili. Onaj Milošević je bio mnogo dobar i blag čovek a takav teško da će više da dođe na čelo Srbije u krizno vreme.
Nego slabo vas razumeju Amerikanci u poslednje vreme, izgleda da je i njima dosadilo da finansiraju vaše prenemaganje i parazitiranje.
Dušan Silni
07. Jul 2021.
nona: sve sto si napisala ne odnosi se na Srbe neho na albance. Srbija je otvorila sve grobnice na svojoj teritoriji gde su potencijalno bili sahranjeni ubijeni albanci a vi ne smete ni jedno jer ste pobili mnogo više Srba nejo Srbi vas. Uostalom, skoro 300.000 proteranih Srba još ne sme da se vrati u svoje stanove, kuće, imanja. Mi to nikad ne možemo niti smemo da zaboravimo.