Peci: Nakon sastanka sa Hovenijerom idem na posao u opštinu Zvečan

Iljir Peci
Izvor: Kosovo Online

Gradonačelnik Zvečana Iljir Peci rekao je da će nakon sastanka sa američkim ambasadorom na Kosovu Džefrijem Hovenijerom otići u svoju kancelariju u opštini Zvečan gde je bio i u petak, prenosi Kljan Kosova.

Hovenijer je pozvao na sastanak novoizabrane gradonačelnike četiri opštine na severu, ali su na sastanak došli samo oni iz redova Demokratske partije Kosova, Peci (Zvečan) i Izmir Zećiri (Zubin Potok), dok se pozivu nisu odazvali oni iz Samoopredeljenja Ljuljzim Hetemi (Leposavić) i Erden Atić (Severna Mitrovica).

Zećiri je uoči sastanka sa američkim ambasadorom rekao da će nakon tih razgovora odlučiti da li će da ide na posao u opštinsku kancelariju ili ne. 

Od jutros je situacija napeta u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, gde je ispred opštinskih zgrada okupljen veliki broj meštana tih mesta. Zgrade su u obruču pripadnika Kfora, a prisutna je i kosovska policija. 

Predstavnici Srpske liste tražili su da se zaposlenima u opštinama omogući da uđu u zgrade, da odu nelegitimni albanski gradonačelnici i da se pripadnici policije povuku.