Peci: Peticija za moju smenu nije fer, izbori u Zvečanu bili demokratski

    ​Kontejneri za glasanje u Leposaviću
Izvor: Kosovo Online

Predsednik opštine Zvečan Iljir Peci ocenio je da je pokrenuta peticija građana za njegovu smenu nepravedna zato što su, kako kaže, izbori u toj opštini bili "demokratski i prihvaćeni od strane međunarodne zajednice".

Komentarišući veliko interesovanje građana da potpišu peticiju za njegovu smenu, Peci je za Ekonomiju onlajn rekao da će sačekati završetak tok procesa s obzirom na ograničen rok za prikupljanje potpisa.

"Danas je pokrenuta peticija za smenu predsednika opštine Zvečan. Čini se da postoji veliki broj zainteresovanih koji još potpisuju peticiju, ali imaju određeno vreme za to. Verujem da imaju dovoljno vremena da se vidi ishod", rekao je Peci.

On je naveo da su izbori na kojima je izabran bili demokratski i prihvaćeni kako od lokalnog, tako i međunarodnog faktora zbog čega zahtev za smenu smatra nepravednim.

"Mislim da to uopšte nije fer, odnosno to su bili demokratski, slobodni izbori koje su prihvatili i domaći i međunarodni politički faktori. Ipak, vlada je ovako odlučila, pa da vidimo šta će biti", rekao je Peci.