Pendarovski priredio večeru za učesnike Samita Procesa Brdo-Brioni

Samit Procesa Brdo-Brioni, večera za lidere u Skoplju
Izvor: Twitter

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski priredio je večeru za lidere regiona, uoči sutrašnjeg Samita u okviru Procesa Brdo-Brioni u Skoplju.

"Hvala, predsedniče Pendarovski što ste nas večeras dočekali u Skoplju uoči sastanka lidera Procesa Brdo-Brioni. Radujem se razgovoru o zajedničkim koracima za prevazilaženje izazova, u naporima za prosperitet u regionu i napredovanju Kosova na njegovom evroatlantskom putu“, napisala je kosovska predsednica Vjosa Osmani na društvenoj mreži "X", uz fotografije susreta.

Večeri pored makedonskog predsednika, koji je i domaćin gostima iz regiona, prisustvuju predsednici Hrvatske i Slovenije Zoran Milanović i Nataša Pirc Musar, Crne Gore Jakov Milatović, Albanije Bajram Begaj, Kosova Vjosa Osmani, članovi Predsedništva BiH Denis Bećirović i Željka Cvijanović, kao i potpredsednik Vlade Severne Makedonije za evropske poslove Bojan Maričić i makedonski ministar spoljnih poslova Bujar Osmani.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je da se kroz Proces Brdo-Brioni jača regionalna saradnja.

"Na poziv predsednika Pendarovskog, na večeri sa liderima Zapadnog Balkana uoči samita Brdo-Brioni Procesa u Skoplju. Ključne teme su pridruživanje EU, klimatske promjene i poboljšanje života mladih u regiji. Jačamo regionalnu saradnju", poručio je Milatović.