Petković: Borko Stefanović uzalud obmanjuje, lično doveo do ove situacije sa registarskim tablicama 

Petar Petković - izjava Zvečan
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković optužio je bivšeg šefa pregovaračkog tima Borka Stefanovića da je lično zaključio dva sporazuma sa Prištinom i doveo do ove situacije sa registarskim tablicama, jer je priznao postojanje tablica sa oznakom takozvane Republike Кosovo.

"Uzalud obmanjuješ Borko Stefanović, demantuje te Aljbin Кurti!", napisao je Petković na Tviteru odgovarajući na Stefanovićeve navode na istoj društvenoj mreži.

Petković je rekao da je Stefanović lično zaključio dva sporazuma i doveo do ove situacije s tablicama, i to prvi 2. jula 2011. o slobodi kretanja, a potom Operativne zaključke o slobodi kretanja 26. decembra 2011. 

"Na te tvoje ‘zasluge’ se danas poziva Кurti!", naveo je Petković.

Uz taj tvit Petković je naveo Kurtijevu izjavu: 

"Na svim prelazima na Kosovu vozila koja imaju srpske tablice i ulaze na teritoriju Kosova biće opremljena privremenih tablicama. Tehnički sporazum između Kosova i Srbije postignut je 2011. godine o slobodnom kretanju, od tada je Kosovo izvršilo sve obaveze."

Petković kaže da je Stefanović u članu 7 Sporazuma o slobodi kretanja uveo termin "RКS" i tako priznao postojanje tablica sa oznakom takozvane Republike Кosovo, dok je članom 15 Operativnih zaključaka potpisao da Priština zadržava pravo da primeni režim privremenih registarskih tablica.

"Ne čudi da ste uvek prvi kada Priština napada Srbe na КiM. Zato vas narod i neće, već veruje i zna da će im predsednik Aleksandar Vučić pomoći!", napisao je Petković.

Borko Stefanović je prethodno na Tviteru naveo da je postignut sporazum 2011. da građani sa kosovskim tablicama, sa grbom i zastavom Kosova, moraju da stavljaju probne ako ulaze u centralnu Srbiju. 

"Vučić i Dačić 2016. prihvataju da ovo važi još pet godina. To sad isteklo. Laže vas režim. Objasnite Srbima na KiM kako ih 'branite'", naveo je Stefanović.

 

Ja
20. Septembar 2021.
Nista se nece vaziti lazi sile I nepravde jer su illegalne srbija nista u te nepravde da ne vazi jer su silne i lazni i nevazese !!!!