Petković: Vlasti u Prištini planiraju da u u toku sutrašnjeg dana počnu da skidaju srpske registarske tablice

Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se saopštenjem u kome navodi da "prema informacijama koje posedujemo Aljbin Kurti i vlasti u Prištini planiraju da u toku sutrašnjeg dana počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama". 

Kako se navodi u saopštenju "jedini cilj ovakvih neuračunljivih akcija Aljbina Kurtija jeste da izazove provokacije i opasnu destabilizaciju prilika na prostoru Kosova i Metohije i direktno ugrozi mir i stabilnost. Svi treba da znaju da je Kurti čovek koji želi da izazove incidente po svaku cenu, što će stvoriti potpuni zastoj života na severu KiM, koji će trajati sve dok se ne prekine neopravdan napad i ugnjetavanje srpskog naroda". 

"Od dolaska Aljbina Kurtija, akcija koju planira da sprovede sutra, a koju je danas započeo postavljanjem dodatne infrastrukture na Jarinju i na drugim administrativnim prelazima, najopasnija je provokacija i pretnja po srpski narod na Kosovu i Metohiji. Do nje dolazi nakon sramne presude Ivanu Todosijeviću i predstavlja očigledni nastavak politike pritisaka, pogotovu u trenutku kada se očekuje trećestepena odluka koja se neće odnositi samo na Ivana Todosijevića, već na ceo srpski narod, što svima treba da bude jasno", piše u saopštenju. 

Kako se navodi u saopštenju "Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom". 

"Ovim represivnim merama posebno će biti pogođen naš narod na severu Kosova i Metohije, što je i jedan od glavnih ciljeva Prištine. Na ovaj način u pitanje se dovodi život srpskog naroda u pokrajini i zato će Srbi umeti da odgovore na ovakve provokacije Prištine. Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti Kurtiju da im se na ovaj način krše prava i ugrožavaju dve najsvetije vrednosti - pravo na slobodu kretanja i pravo na slobodu govora i zato ćemo biti istrajni u zašiti prava srpskog naroda na KiM".
 

Ivan
19. Septembar 2021.
I STA CETE TACNO URADITE
I!?MENE KAO I VECINU SRBA INTERESUJE ADEKVATNO RESENJE?!!
Jelena
19. Septembar 2021.
Zašto ste im dali pozivni broj +383, to je mnogo veći simbol samostalnosti od tablica na kolima? Zašto ste potpisali Briselski i Vašingtonski sporazum? Ovo što se dešava je razultat vašeg rada, tako da nemoj da kukaš jer vam niko nije kriv.
Ibar
19. Septembar 2021.
Molba,
Za Direktora Kancelarije za KiM Petar Petkovića.
Uzmi neplaćeno 60dana i ostavi se retorike(mržnje)
Ostavi narod da živi svoj život u siromaštvu i nemoj im sopat so na rani
Informacija
1932 god Trepča imala 1100radnika.
2021 god (nema ni 300)
Za
juznoibarac
19. Septembar 2021.
Bitno da ste se zabrinuli za Srbe na severu, za ove ostale...nisu ocigledno ni bitni, kao i uvek. I sta cete konkretno preduzeti sada, kakvo resenje cete predloziti Vladi Srbije? Ili ce se sve svesti na praznu pricu koju svi znamo, da je Kurti provokator i destabilizator situacije na Kosovu?
Mirko
19. Septembar 2021.
Vas je posao da nadjete resenje za dobrobit Srpskog naroda, za to primate platu.