Petković: Đilas i Ponoš stali u direktnu odbranu Kurtija

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Član predsedništva SNS i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su Dragan Đilas i Zdravko Ponoš stali u direktnu odbranu Aljbina Kurtija i samoproglašene kosovske nezavisnosti.

"Na dan kada je takozvano Kosovo, nasilno, protivpravno i suprotno međunarodnom pravu proglasilo jednostranu secesiju, Đilas i njegov kandidat Ponoš stali su preko svog tabloida 'Danas' u direktnu odbranu Aljbina Kurtija i samoproglašene kosovske nezavisnosti", poručio je Petković u saopštenju za javnost.

Kako je dodao, u glavnom tekstu u tom listu, povodom 17. februara, "kroz usta nekakvog kosovskog analitičara, Đilas i Ponoš hvale Aljbina Kurtija kao 'najprogresivnijeg političara na tlu moderne Evrope', kod koga su manjinska prava Srba najzaštićenija, dok je Aleksandar Vučić ocrnjen na sve moguće načine".

"Sada je jasno zašto je Ponoš rado viđen gost kod Aljbina Kurtija i zbog čega tokom svoje ekskurzije na Kosovu i Metohiji nije smeo da pomene ni 150 napada na Srbe, metak u Srećka Sofronijevića, prebijanje Nikole Perića ni Ranka Bacića, zbog čega nije osudio nijedan jedini napad na Srbe u pokrajini", ocenio je Petković.

Petković je dodao da je jasno je da je za "Kurtija, Ponoša i Đilasa Aleksandar Vučić najveća smetnja i problem, jer se bori da rešava probleme Srba na Kosovu i Metohiji, jer se bori da sačuva mir i stabilnost, jer ulaže milione u srpske sredine na Kosovu i Metohiji, jer uživa podršku 99 odsto Srba u našoj južnoj pokrajini i jer je najveća brana nezavisnosti takozvanog Kosova".

"Zato nema sumnje da će napadi na predsednika Vučića iz svih centara moći biti još snažniji i prljaviji tokom predstojeće kampanje, udruženi i iz Prištine i opozicionih krugova u Beogradu, ali će zato i odgovor građana Srbije biti još snažnija podrška predsedniku Vučiću", zaključio je Petković.