Petković: Ponoš ponosno svira u Kurtijevu frulu

Petar Petković
Izvor: Pink.rs

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Petar Petković saopštio je da Zdravko Ponoš, koji je po mišljenje o Кosovu trčao u zapadne NATO ambasade, nema ni promil kredibiliteta niti moralnog prava da danas drži bilo kakve lekcije o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Petković je u saopštenju naveo da nikada Srbi na Kosovu neće zaboraviti stradanje tokom NATO agresije niti će dozvoliti da mu sudbinu i budućnost ponovo kroje NATO eksponenti.

"Ne čudi da Ponoš napadima na zvanični Beograd ponosno svira u Кurtijevu frulu i perfidnim manevrima pokušava da obesmisli dijalog Beograda i Prištine, jer to jeste jedina Кurtijeva politika, a sada vidimo da ga u tome zdušno podržavaju i đilasovski kandidati", naveo je Petković.

Naglasio je da Srbi na Kosovu znaju dobro da je jedini istinski borac za ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvaljujući kome je, dodao je, 18 zemalja povuklo priznanje "takozvanog Kosova i uz čiju podršku danas imamo rekordna ulaganja na prostor Кosova i Metohije, nove bolnice, stanove, kuće, vrtiće...".

U tome se, navodi Petković, ogleda istinski patriotizam i ljubav prema Kosovu, a ne tako "što ćete kao Ponoš ukinuti slavnu 63. Padobransku brigadu i 72. brigadu za specijalne operacije, kojima je taj status vraćen upravo za vreme Aleksandra Vučića".

"Zato nemam dileme da bi po istom scenariju izdiktiranom u zapadnim ambasadama, Ponoš ukinuo i institucije države Srbije na Kosovu i Metohiji. Samo, Srbi sa Kosova i Metohije mu to nikada neće dozvoliti!", zaključio je Petković.