Petković: Đilas u SAD u maniru istaknutog albanskog lobiste napao Srbe sa KiM

Direktor Kancelarije za KiM ocenio je da je lider SSP Dragan Đilas u Sjedinjenim Državama u maniru istaknutog albanskog lobiste napao je Srbe sa Kosova i Metohije.

Petković je dodao da bi na načinu na koji je to uradio "tajkunu Đilasu pozavideli i svi političari u Prištini".

"I dok Đilasu smeta Srpska lista koja je danonoćno sa svojim narodom na barikadama delila sudbinu i branila svoja ognjišta, ne smeta mu Aljbin Kurti o kome nijednu jedinu reč nije rekao", naglasio je Petković.

Kako je dalje ocenio, sada je jasan pravi razlog Đilasovog puta u Ameriku - "da u trenutku kada Aljbin Kurti preti novim jednostranim akcijama na severu pokrajine pomogne albanskim političarima i to na štetu srpskog naroda".

"Ponizavajuce i bedno. Dragan Đilas je bruka i sramota svakog Srbina sa Kosova i Metohije, ali nema sumnje da je svoj lobistički posao u SAD odradio kako treba i da će sada značajno uvećati svoju tajkunsku imperiju od 619 miliona evra, ali i dobiti aplauze Kurtija i političara u Prištini. Onaj koji je kriminalnim radnjama od Mauricijusa do Hong Konga uvećao svoju tajkunsku imperiju, našao je da kriminalcima naziva Srpsku listu koja decenijama deli sudbinu srpskog naroda i bori se za naš ostanak i opstanak u pokrajini.", poručio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je upitao i "kako to da Đilas nije digao glas kada su pucali u Srećka Sofronijevića, pretukli malog Nikolu Perića ili Ranku Baciću slomili rebra, nego je digao glas kada treba napasti Srbe i to u SAD i pomoći Kurtiju".

"Kako je jedina Đilasova politika mržnja prema Aleksandru Vučiću, ne čudi da tu mržnju Đilas preslikava na Srbe sa Kosova i Metohije koji predsedniku bezrezervno veruju jer znaju da se za njih danonoćno lavovski bori", zaključio je Petković.