Petković: Glasajte za Srpsku listu, sačuvajmo svih deset opština da bi formirali ZSO

Kragujevac - Petković sa raseljenim licima sa KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas u Кragujevcu, sa interno raseljenim licima sa Kosova i pozvao ih da izađu na lokalne izbore u nedelju 17. oktobra, glasaju za Srpsku listu i daju svoj doprinos da u rukama pravih srpskih predstavnika očuvanju deset srpskih sredina koje su zalog za formiranje Zajednice srpskih opština, saopšteno je iz Kancelarije na KiM.

"Draga braćo i sestre, danas sam došao da vas obiđem, vas koji ste usled raznih nedaća bili primorani da napuštate svoja ognjišta, svoje Кosovo i Metohiju. I verujte da ovo neće biti poslednji put da se vidimo i razgovaramo, već je naš zalog za buduće susrete. Došao sam da vas pozovem da izađete na izbore koji se sada, u nedelju održavaju na Кosovu i Metohiji, da sačuvamo svih naših deset opština na КiM, da nam Albanci ne bi vodili srpske opštine ili oni Srbi koji rade za njih, jer su to razbijači srpskog jedinstva. Važno je da pobede kandidati Srpske liste, jer je samo Srpska lista ta koja ima punu podršku Vlade Srbije, predsednika Vučića i predstavlja pupčanu vrpcu između našeg naroda na КiM i našeg naroda u centralnoj Srbiji. Samo je Srpska lista garant da se nastavi investicioni ciklus na КiM, da gradimo nove vrtiće i bolnice, nove puteve i škole", rekao je Petković. 

Okupljenima je preneo i pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i istakao da će država u narednom periodu pokušati da obezbedi dodatni finansijski paket pomoći za Srbe na Kosovu, kako bi ostali na svojim ognjištima i da mladi ne moraju da se iseljavaju sa tog prostora.

Petković je podvukao da u vreme kada vlasti u Prištini predvođeni Aljbinom Кurtijem kidišu na srpske sredine, treba da pružimo poruku jedinstva i ne damo ni mrvu onog što nam pripada.

"Treba da se izborimo da uđemo u sve one institucije koje nam pripadaju i da kroz institucije branimo naše postojanje i naš ostanak i opstanak", zaključio je Petković.

Aki
14. Oktobar 2021.
Бојкот избора!!!
Miodrag iz Peći
14. Oktobar 2021.
Ti bojkotuj ja neću.
misterNO
14. Oktobar 2021.
Ne razumem ovo: „Sačuvajmo svih 10 Opština da bi formirali ZSO“??? Kakvo je ovo zastrašivanje? Treba li mirno da stojimo dok budemo glasali??? Ako slučajno pobedi neki drugi Srbin, a nije iz Srpske Liste,neće ga primiti u ZSO, je li? Čemu pretnje kad ste toliko sigurni?