Petković razgovarao sa raseljenima s KiM u Jagodini i pozvao ih da glasaju

Jagodina - Petković razgovara sa raseljenim licima sa KiM
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju dr Petar Petković obišao je danas Jagodinu i razgovarao sa raseljenim licima sa prostora КiM, privremeno smeštenim u tom gradu, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Dodaje se da je Petković pozvao raseljene da uzmu učešće i glasaju na predstojećim lokalnim izborima u pokrajini 17. oktobra, istakavši značaj što većeg izlaska Srba na te izbore, kao i jedinstvene podrške Srpskoj listi. 

Petkovića je dočekao predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma, kome je preneo da je od vitalne važnosti za opstanak srpskog naroda na КiM da u što većem broju privremeno raseljeni Srbi izađu na lokalne izbore i na taj način zajedno sačuvamo bedeme srpskih nacionalnih interesa na КiM. 

"Znam da ste svili novo gnezdo u lepoj Jagodini, ali opet znam da vam je i srce i duša na КiM i ne može ništa da vam bude milije od vašeg Novog Brda, Vitine, Gračanice, Štrpca, od naših opština na severu Кosova i Metohije, od naših prelepih svetinja, naših planina, njiva i svega onoga što ste morali da ostavite kada ste krenuli put centralne Srbije. Zato moramo da sačuvamo 10 srpskih opština, jer time čuvamo zalog za formiranje Zajednice srpskih opština, jer će one predstavljati okvir za kolektivnu bezbednost i prava srpskog naroda na КiM", rekao je Petković. 

Naglasio je da je država Srbija danas jača nego ikada zahvaljujući mudroj i odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića i podsetio da će država uvek biti uz svoj narod.

"Znajte da imate vašu državu uz vas koja će činiti sve da poveća životni standardi vas i vaše dece i zato vas molim da se odazovete 17. oktobra i izađete na lokalne izbore", dodao je Petković.

On je tom prilikom podržao Srpsku listu uz konstataciju da je jedino Srpska lista garant ostanka i opstanka srpskog naroda na КiM, a ona između ostalog ima i podršku predsednika Aleksandra Vučića. 

Predsednik Skupštine Grada Jagodine Dragan Marković istakao je da svi treba da podrže Srpsku listu koja jedina ima podršku zvaničnog Beograda i predsednika Aleksandra Vučića, jer je važno da se odbrane nacionalni interesi države Srbije.

"Rezultat rada Aleksandra Vučića je finansiranje značajnih projekata na КiM, hapšenje zličinaca OVК i sporazum  'Otvoreni Balkan', koji je podržao i Edi Rama", istakao je Marković. 

Nakon posete Jagodini, direktor Petković i njegov tim posetiće interno raseljena lica sa КiM u Smederevu, sa kojima će takođe govoriti o važnosti učešća na predstojećim lokalnim izborima na Кosovu.