Petković: Kontingent naših lekova uskoro će biti dopremljen u bolnice na KiM, diplomatska akcija Beograda urodila plodom

Isporuka lekova za bolnice u srpskim sredinama
Izvor: Društvena mreža X

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je srpski narod na Kosovu zbog dvogodišnje blokade i opstrukcije Prištine bio na pragu humanitarne katastrofe i poručio da Srbija nikada neće odustati od "našeg naroda na KiM".  

"Zahvaljujući intenzivnoj i dugoj diplomatskoj borbi Beograda, kontingent naših lekova uskoro će biti dopremljen u bolnice na KiM! Dva šlepera i kamion s neophodnim lekovima i infuzionim rastvorima sinoć su ušli na KiM i biće nakon procedura raspoređeni po našim zdravstvenim ustanovama", naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da smo zbog gotovo dvogodišnje blokade i opstrukcije Prištine koja je izmišljala razne administrativne prepreke, bili smo na pragu humanitarne katastrofe.

"O tome je Beograd redovno upozoravao zvaničnike EU tokom dijaloga, ali i ostale međunarodne aktere. Nikad nećemo odustati od našeg naroda na KiM!", poručio je  Petković na društvenoj mreži "X".