Petković: Kurti hapsi nevine Srbe, zahtevamo hitno oslobađanje Radoša i Dušana

Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da fotografije i snimci dokazuju da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni pre početka nemira u Zvečanu, i da je očigledno da kosovski premijer Aljbin Kurti progoni i hapsi nevine Srbe.

Petković je na Tviteru naveo da je prošlo nedelju dana otkako je Kosovska policija "otela" Petrovića i Obrenovića, iako se na fotografijama vidi da u trenutku hapšenja mirno sede.

"Danas je nedelju dana kako je Kurtijeva policija otela Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, dok su mirno sedeli ispred opštine Zvečan.
Fotografije i snimci nastali tog dana jasno dokazuju da su Radoš i Dušan uhapšeni pre bilo kakvih nemira u Zvečanu", naveo je Petković.

Petković je upitao izaslanika EU Miroslava Lajčaka i predstavnike evropskih institucija na Kosovu da li su videli nedvosmislene dokaze i uputio zahtev za hitnu reakciju i oslobađanje Petrovića i Obrenovića.

"Očigledno je da Kurti hapsi i progoni nevine Srbe. Da li su Miroslav Lajčak, šef misije OEBS Majkl Devenport, šef Misije Euleks Lars Gunar Vigemark i Unmik videli ove nedvosmislene dokaze? Zahtevamo hitnu reakciju i oslobađanje nevinih Srba Radoša i Dušana", dodao je Petković i uz to objavio snimak trenutka kada su uhapšena dvojica Srba.