Miljković: Na fotografijama se jasno vidi da je Obrenović priveden pre početka sukoba

Srbi u Zvecanu pre hapsenja Obrenovica i Petrovica
Izvor: Radio Kim

Advokat Predrag Miljković kaže da se na fotografijama koje je objavio RTV Kim jasno vidi da je njegov branjenik Dušan Obrenović, koji je u ponedeljak uhapšen u Zvečanu, mirno protestovao i da je sa zemlje uvučen u kordon Kfora.

Kako je objavio portal RTV Kim, materijal koji je njihova ekipa snimila u ponedeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona Kfora pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno privedeni.

"Sa tih fotografija se najtačnije vidi tačan momenat, tačan sekund njihovog lišavanja slobode. I Dušan Obrenović i Radoš Petrović su lišeni slobode od strane Kfora, sa zemlje, između 15.30 i 16 časova, a ne kako se navodi od strane policije u 23.30. Dakle oni su mirno protestujući bili uhapšeni, dok su sedeli na zemlji ", rekao je Miljković.

 

Miljković je dodao da je snimak verodostojan i da će sudu i tužilaštvu danas proslediti fotografije. Naglasio je i da je juče obišao svoj branjenika.

"Dušan je malo fizički stabilnije, ali je i dalje uplašen. Iskreno se brinem za njegovu bezbednost i tražio sam od Korektivne službe njegov tranfer u zatvor u Mitrovici i čekam odgovor. Njima sam napisao, a reći ću i vama, plašim se da su se sve političke tenzije iz Zvečana prenele i na zatvorsku populaciju u Gnjilanu i lako može da dođe do problema. Zbog toga mislim da je najbolje da se on prebaci u Mitrovicu", rekao je Miljković.

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta koje je objavio RTV Kim se takođe vidi kako uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestaju" iza kordona Kfora.

Sa njima je iza kordona uvučen još jedan čovek, koji je kasnije pušten.

Nakanadnim uvidom u snimljeni materijal, RTV Kim je ustanovio se da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva "Kosovo je Srce Srbije". Tada se kordon Kfora na trenutak "otvara" i u njemu Petrović i Obradović "nestaju".

Branilac Radoša Petrovića, advokat Dejan Vasić rekao je da će takođe već danas snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu.

"Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon Kfora pre početka nereda", rekao je Vasić.