Petković: Kurti jedini krivac za situaciju na KiM

Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Jedini krivac za trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji jeste Aljbin Kurti koji svojim neuračunljivim potezima izaziva novu krizu na prostoru KiM, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

"Neuračunljivi Kurti dobro je bio svestan da njegovi jednostrani i protivpravni potezi mogu imati dalekosežne posledice po mir i stabilnost i mogu dovesti do krize sa nesagledivim posledicama", poručuje Petković odgovarajući na Kurtijevu izjavu da su za situaciju na severu Kosova krivi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM.

Petković u saopštenju podseća da Vučić svakoga dana poziva na mir i stabilnost i dijalog kao jedini mehanizam za normalizaciju odnosa i rešavanje svih otvorenih pitanja. 

"Jedina poruka koja je upućena i iz Raške i iz Beograda danas jeste poruka mira i potrebe za poštovanjem Briselskog sporazuma i što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština", navodi on. 

Zato kada Kurti traži krivca za današnju situaciju, kako kaže Petković, neka se pogleda u ogledalo jer će tamo videti jedinog odgovornog za nove tenzije na terenu. 

"Gomilanje jedinica Rosu i specijalca pod punom oprenom, kao i otvorene pretnje Srbima nisu nikakvi potezi mira, već direktno dolivanje ulja na vatru i to je ono što Kurti želi", kaže Petković.