Petković: Nepoštovanje Briselskog sporazuma pokazuje kakav će odnos Priština ili EU imati i prema nekom drugom postignutom dogovoru

Petar Petkovic
Izvor: Print Screen

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da to što 2.922 dana Priština odbija da sprovede odredbe Briselskog sporazuma kojim se obavezala "na formiranje Zajednice srpskih opština, nema veze s tim ko je na vlasti u privremenim institucijama", prenose Večernje novosti.

"Reč je ne samo o gotovo tri hiljade dana kršenja sporazuma, već taj broj pokazuje i koliko dugo evropski posrednici u dijalogu nisu u stanju da obezbede puno poštovanje sporazuma. Beograd je sve svoje obaveze ispunio i nastavlja da učestvuje u dijalogu u najboljoj veri da nam je potrebno zajedničko rešenje i kompromis“, rekao je Petković.

Međutim, prema njegovim rečima, odnos prema nepoštovanju Briselskog sporazuma pokazuje kakav će odnos Priština ili EU imati i prema nekom drugom postignutom dogovoru.

„Zajednička budućnost i poverenje se ne mogu graditi na lažima i prevarama, a to je upravo ono što Priština radi punih osam godina“, navodi Petković.

Albanac
19. April 2021.
Petkovic bice serbski ambasdor u pristinu
Ana
19. April 2021.
To se nikada nece desiti.Kosovo ce vecno ostati srce Srdije jer je ono bilo bice i ostace kolevka srpskig naroda.