Petković: Plemenita simbolika Ramazanskog bajrama kao putokaz i nadahnuće

Petar Petković
Izvor: Twitter

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković čestitao je Ramazanski bajram svim građanima islamske veroispovesti sa željom da radost praznika provedu u miru i blagostanju okruženi porodicama.

"U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije, starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Ramazanskog bajrama", poručio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM poželeo je građanima da nastave da grade međuverski i međuetnički sklad.

"Neka ovi praznični dani molitve i hodočašća osnaže našu zajedničku volju i nameru da se odgovorno suočimo sa svim iskušenjima i izazovima savremenog doba i nastavimo da gradimo društvo po meri civilizacijskih i ljudskih vrednosti, u kome će međuverski i međuetnički sklad biti, kao i do sada, temelj uvažavanja ljudskih prava i zajedništva svih naših građana", istakao je Petković.

Petković je dodao da bi simbolika Ramazanskog bajrama trebalo da bude putikaz i nadahnuće za sve ljude dobe volje.

"Plemenita simbolika Ramazanskog bajrama ogleda se u afirmiciji najuzvišenijih načela čovekoljublja, solidarnosti i međusobnog poštovanja, koja su putokaz i nadahnuće svim ljudima dobre volje da istraju na putu razumevanja, saosećanja i humanosti, što nas obogaćuje u civilizacijskom, kulturološkom i svakom drugom smislu. Sa željom da toplinu i radost uzvišenog praznika provedete u miru, sreći i blagostanju, okruženi porodicom i najbližima, još jednom vam čestitam Ramazanski bajram", navodi se u čestitki Petkovića.