Petković: Politički marketing albanskim političarima važniji od života i bezbednosti ljudi

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Posle odluke Prištine da mu onemogući da danas uđe na Kosovo direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da postupci albanskih političara govore o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi.

"Privremene institucije u Prištini noćas su, dva sata posle ponoći, odlučile da mi onemoguće da obiđem poplavljena područja u srpskim sredinama u južnoj pokrajini i ugroženim domaćinstvima uručim humanitarnu pomoć", naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da je očigledno da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete.

"Postupak albanskih političara govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi. Istovremeno, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da Evropska Unija nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja. Ne želimo da na bilo koji način učestvujemo u pojačavanju tenzija u pokrajini, jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni - niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu. Pomoć države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju će stići do našeg naroda ugroženog poplavama, kao što smo i obećali", poručio je Petković.

misterNO
14. Januar 2021.
Samo se vi prepucavajte preko ledja naroda, ko sme i ko ne sme da udje na teritoriju Kosova ili Kosova i Metohije dok narod noći na krovovima štala čekajući pomoć!
Postavljam jedno prosto pitanje. Zašto ne može biti direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju čovek sa Kosova i Metohije? Zašto kancelarija ne može biti na teritoriji Kosova i Metohije? Da živi ovde, da se kreće medju svoj narod, da zna šta znači po 14 sati restrikcije vode svaki dan, da zna šta znači kad svki treći dan nemamo struju, da ga ljudi pogledaju u oči!
Da vidim onda ko može da mu zabrani ulazak na Kosovo i Metohiju!
Meni, odnosno nama, ne znače ništa vaša saopštenja. To mi neće izvaditi vodu iz podruma. Još manje mi znači vaš SIV i peti sprat, zajedno sa mermernim hodnicima! Tek me ne interesuje 70% zaposlenih iz Vojvodine i 25% iz Beograda u kancelariji za Kosovo i Metohiju!
Razmislite malo koju kancelariju vodite. Ima nas puno koji ćutimo ali pitanje je dokle…
serafin52
14. Januar 2021.
pravo pitanje i komentar,jedino ispravno od svih komentara do sada o svemu i svacemu tri puta bravo,bravo bravo
Mili
14. Januar 2021.
Ako su te tvoje privremene institucije privremene sto ih ne razresavas duznosti???
Sve dok postoji ovakav stav prema Kosovu i Albancima nece biti mira i blagostanja.Nijedan albanski politicar ne daje uvredljive izjave .Zar ne bi bilo bolje da i vi ,za razliku ,pocinjite isto.