Petković posetio pretučenog Bacića, poručio da napadi na Srbe moraju da prestanu

Petković - Bacić
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obišao je danas u Velikoj Plani Ranka Bacića, koji je 12. jula mučki pretučen u selu Dolac kod Kline i preneo mu podršku države Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, Petković je tom prilikom uputio poruku da pod hitno moraju da prestanu napadi na Srbe.

Bacić je, nakon zadobijenih teških telesnih povreda, nekoliko dana proveo u Bolnici u Peći gde je dobio otpusnu listu i recepte za lekove na albanskom.

"To je još jedan pokazatelj pune diskriminacije prištinskih vlasti prema Srbima na Kosovu i Metojiji. Mi smo organizovali da Ranka pregledaju naši lekari, jer je reč o ozbiljnim povredama i čoveku koji ima dva polomljena rebra i on će biti smešten u bolnicu u Smederevu. Ja ne znam šta je u dušama tih albanskih terorista koji su prišli i jednom ovakvom čoveku, koji je došao da obiđe svoje imanje, da ga prebiju i da na kraju završi u bolnici. Šta im smeta Ranko", upitao je Petković.

On je dodao da je razlog možda to što Ranko ne želi da proda svoju imovinu.

"Možda zato što je Srbin i zato što neće da proda svoju imovinu, onako kako bi oni to želeli? Nego želi da obilazi svoju imovinu i da se vrati u svoju Klinu. Ali, kako da se vrate i on i drugi interno raseljeni kada vide šta se dešava i sa Dragicom Gašić  i sa Rankom", zapitao se Petković.

On je Baciću preneo i pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i istakao da će njegov i slučaj bezbednosti Srba biti tema i dijaloga u Briselu.

"Ovo šta se Ranku dogodilo, neka je na sramotu svih onih u Prištini koji svakog dana napadaju Srbe. On je slika da li je u pravu, a naravno da nije, Aljbin Kurti koji kaže da nema međuetničkih sukoba na prostoru Kosova i Metohije. Kako nema?  Šta je sa Nikolom Perićem, šta sa Dragicom Gašić, šta sa Rankom? To mora da prestane. I pitanje Ranka i drugih incidenata će predsednik Aleksandar Vučić pokrenuti u okviru dijaloga koji imamo u ponedeljak u Briselu", poručio je Petković.

Ranko će nakon hospotslizacije moći da nastavi oporavak u hotelu "Fontana", u Vrnjačkoj Banji.

On je zahvalio državi Srbiji, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i predsedniku Vučiću na pomoći i podršci i poželeo mu da nastavi da se bori za sve Srbe na Kosovu.

Miloš Klina
16. Jul 2021.
Prvi direktor koji brine vako za svoj narod! Bravo!