Petković: Štandovi KBS u srpskim sredinama opasna provokacija

Vozilo KBS u Gračanici
Izvor: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da su u više srpskih sredina na Kosovu danas instalirani štandovi Kosovskih bezbednosnih snaga, sa navodnom namerom da se prolaznicima dele epidemiološke maske.

Petković u saopštenju dostavljenom medijima naglašava da su takvi slučajevi od jutros zabeleženi u centru Gračanice i Partešu, a prisustvo oklopnih vozila i pripadnika KBS unelo je uznemirenost među srpsko stanovništvo na prostoru Kosova.  

"Svima je dobro poznat pravi motiv i cilj osnivanja takozvane 'vojske Kosova', tako da nema sumnje da je reč o opasnoj provokaciji koja se vrši pod izgovorom sprovođenja 'epidemioloških mera prevencije' zbog virusa kovid-19. Oni koji su u jeku pandemije privodili srpske lekare, a vakcine iz centralne Srbije želeli da zaplene, ne mogu se sakriti ni iza kakvih zaštitnih maski", ističe Petković.

On smatra da ne postoji ni jedan jedini razlog da pripadnici KBS borave u srpskim sredinama, a još manje da sprovode mere zaštite od kovida kada je epidemiološka situacija u srpskim sredinama pod apsolutnom kontrolom od trenutka izbijanja epidemije i za to je, kako Petković dodaje, isključivo zaslužna država Srbija. 

"U srpskim sredinama registrovan je sporadičan broj slučajeva zaražavanja, a država Srbija, preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Ministarstva zdravlja je svojim građanima obezbedila sve neophodne količine zaštitnih maski, sredstava za dezinfekciju, neophodnih lekova i svih drugih medicinskih potrepština za borbu protiv virusa kovid-19", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u toku je davanje i treće, takozvane buster doze vakcine, zbog čega je i epidemija u srpskim sredinama pod kontrolom. 

"Sve su to očigledni pokazatelji da prisustvo takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga nema veze sa prevencijom od kovida, već isključivo služi kao vid zasrašivanja i pritiska na srpsko stanovništvo, posebno pred održavanje lokalnih izbora na KiM.  Zato, neka oni s oklopnim vozilima idu u albanske sredine i tamo dele zaštitne maske, s obzirom na činjenicu da se prema zvaničnim podacima nalaze u vrhu po stopi zaražavanja u svetu i progresivnom širenju epidemije, jer u srpskim sredinama nemaju šta da traže", zaključuje Petković.

Moi
24. Avgust 2021.
Bravo kbs
Mark
24. Avgust 2021.
Sta je tu provokacija bre jedan stand ko hoce uzme ko ne ne staje jedan ili dva sata ide na svoj posao kakva je to paranoja nre petkovice sve sta vidis albanako za tebe provokacija za to tebe treba zanraniti za ove propagande samo mrznje pravis i na serbski na juzne ibara budi malo korektan ne budi smesan