Silja: Radimo na ukidanju sporazuma o zabrani odlaska KBS na sever Kosova bez dozvole Kfora

kbs
Izvor: lajmi.net

Zamenik kosovskog ministra odbrane Šemsi Silja rekao je da je jedan od ciljeva ovog ministarstva da „Kosovske bezbednosne snage postanu operativne snage za zaštitu teritorijalnog integriteta Kosova, prenosi Reporteri.

Silja je spomenuo sporazum između bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija i Kfora iz 2013. godine, rekavši da će sve dok ovaj sporazum važi, „vlada Aljbina Kurti će to poštovati i biće u stalnom kontaktu sa Kforom“.

„To je sporazum između Kfora i bivšeg predsednika Hašima Tačija gde je zapisano da je neko vreme zabranjeno da KBS bude na severu zemlje. Ali, o ovom pitanju je premijer Kurti razgovarao sa sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i sve dok je taj sporazum na snazi, bićemo u kontaktu sa NATO da bi KBS bio u tom delu“, rekao je Silja za Kljan Kosova.

On je dodao da aktuelna kosovska vlada radi kontinuirano na revidiranju ove odluke i da se nada da će jednog dana biti ukinuta.

„Uložićemo velike napore da taj sporazum ne bude na snazi kako bi se stvorila mogućnost da KBS bude na celoj teritoriji Kosova“, zaključio je Silja.

Hirurg
07. Jul 2021.
Ha..ha..ha...hà... Super!
Ardian
08. Jul 2021.
Normalno da je super!