Petković: Svečlja nastavlja sa lažima u nameri da Beograd optuži za događaje u Banjskoj

Petar Petković
Izvor: Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiji Petar Petković poručio je da kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja ne pretaje sa "gnusnim lažima" od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj, a sve sa namerom da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja koja je, ističe, antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti.

"Naime, laž je da je papir koji je Svečlja danas objavio nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske. To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove 'lista pakovanja'. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva“, naveo je Petković u saopštenju.

Ističe da je Svečlja lagao i za preminulog Srbina u Novom Pazaru, za to da je Milan Radoičić smešten na VMA, kao i da je u Banjskoj zaplenio navodno vozilo Žandarmerije, iako je reč o vozilu za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze ni sa srpskom vojskom, ni sa policijom.

"Ni tu mu nije bilo dosta, pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina. Zato Svečlja, prestani sa lažima", poručio je Petković.