Petković: Zloupotreba Nikole Rašića za političke igre i napad na Srbiju i Srpsku listu

Petar Petković
Izvor: Kancelarija za KiM

Sinhronizovani i dirigovani pokušaji iz Prištine da se napad u kome je danas povređen Nikola Rašić predstave kao vrsta navodnog političkog obračuna sa njegovim ocem Nenadom Rašićem, najobičniji su spin i zloupotreba dece u političke svrhe, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

"Posebno je bezočna laž koju pokušava da plasira lider Samoopredeljenja Aljbin Кurti da je Nikola Rašić danas pretučen kao žrtva politike svog oca koji se nije savio ni potčinio Beogradu“, naveo je Petković.

Istakao je da su neutemeljene, opasne i pre svega lažne optužbe, direktan pokušaj da se sakrije istina, da je dečak povređen u ranije zakazanoj školskoj tuči, o čemu svedoče i snimci koji su se pojavili u svim albanskim medijima te je poznata javnosti na KiM.

"Zato je vrhunac licemerja i bezobrazluka Aljbina Кurtija da se jedna takva situacija iskoristi za napad na Srbiju i Srpsku listu, a Nikola Rašić zloupotrebi za političke igre u postizbornom periodu na Кosovu i Metohiji“, ističe Petković.

Petković poručuje da se istina se ne može sakriti, kao ni prizemni motivi albanskih i pojedinih srpskih političara, koji sa njima sarađuju.

"Lažnim optužbama pokušavaju da kriminalizuju Srpsku listu, a sve zbog ubedljive podrške naroda i uspeha na izborima, koji im se ne prašta“, zaključuje direktor Kancelarije za KiM.

Moi
23. Februar 2021.
Bravo Kurti