Policija istražuje uzrok požara u Zubinom Potoku, Svečlja tvrdi da je podmetnut

Opština Zubin Potok
Izvor: Kosovo Online

Kosovska policija istražuje uzrok požara u opštini Zubin Potok, koji se dogodio prethodne noći i u kome su izgorele dve kancelarije, a mediji prenose oprečne informacije o tom događaju. 

Kosovska policija je saopštila da je informacije o požaru dobila od radnika obezbedjenja zgrade, da se prema prvim informacijama pretpostavlja da je  p o ž a r zahvatio prizemne prostorije zgrade i da postoji sumnja da je zahvatio prostorije centra MUP Kosova i Biblioteku doma kulture.

O svemu što se dogodilo obavešten dežurni tužilac i da je istraga u toku, navodi se u saopštenju koje je potpisao portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović.

Dok Kossev prenosi da u vatrogasnoj stanici u Zubinom Potoku navode da u trenutku izbijanja požara nije bilo nikoga u tim prostorijama i kažu da ne mogu da potvrde šta bi mogao da bude uzrok požara, Kosovo pres izveštava da su "Registracioni centar u Zubinom Potoku zapalili Srbi koji ne prihvataju reciprocitet za registarske tablice".

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja kaže da je izgoreo centar za registraciju vozila koji se nalazi u opštini Zubin Potok i da u je reč o "krivičnom delu sa terorističkim elementima". 

"Kosovska policija je odmah izašla na mesto događaja i uskoro ćemo imati više informacija. Takođe, napadnut je i Centar civilne registracije Zvečan bacanjem ručne bombe", naveo je Svečlja na Fejsbuku. 

On kaže da te "kriminalne radnje pokazuju šta bi se dogodilo na prelazima Jarinje i Brnjak da na sveru nisu prisutne specijalne jedinice Rosu kako bi osigurale red I bezbednost". 

Poručio je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova uprkos takvim akcijama nastaviti da sprovodi odluke na čitavom Kosovu i pozvao Srbe na severu Kosova da poštuju zakone i da, kako kaže, prestanu da  manipulišu, oni  koji politički ili materijalno profitiraju samo zahvaljujući tenzijama.

Izvori Kosovo presa kažu da su Srbi bacali ručne bombe na registracioni centar u Zvečanu, ali da nisu uspeli da ga zapale, da su najavili i paljenje Registracionog centra u Leposaviću, te da je situacija na terenu napeta.

 

Kosovo je Srbija
25. Septembar 2021.
Sve tablice u oblake lete.
Mali Mrav
25. Septembar 2021.
Sve što visoko leti nisko pada.